På tur i Vikna

Fritidsaktivitetene på Vikna i stor grad knytta til sjøen, og her er mulighetene utømmelige. Å gi noen anvisning i så måte er vanskelig. Fisk finnes det over alt. Det du trenger er en båt og eventuelt et fiskesnøre, så ordner det meste seg. Har du mulighet til å få litt assistanse av lokalkjente er det en stor fordel. Redningsvest og en porsjon båtvett er heller ikke å forakte.

Men det går også an å bruke beina. Å gå på tur i naturen i Vikna, har nemlig sine klare fordeler; Det er mulig for alle å komme seg opp på de høgste toppene, og det er komplett umulig å gå seg bort! For ikke å snakke om all den strandlinja du kan utforske, faktisk Norges lengste! Og med alle småvegene til alle kriker og kroker av kommunen, er sykkel et utmerket framkomstmiddel.

Den høgste toppen, Vattafjellet på Ytter-Vikna, er naturligvis “et must”. Dit er det lett å komme og du får fin utsikt over Borgan og øyene utenfor. Følg turstien fra Austafjord. Valøytind er ikke så høg, men ganske spennende. Vattatuva på Inner-Vikna bør også være et passende mål, men ligger litt lenger unna bilveg. Det samme gjør Dragstind, omtrent midt i kommunen. Ellers finnes det topper for enhver smak og vi nevner i fleng; Falkhetta, Sulafjellet (bildet), Lyngsneshesten, Varpafjellet, Trollskard- fjellet, Lyngstuen (Borgan) og Storfjellet (Lauvøya). Ryumslia og Bardalen er også fine turmål, og er du på Vågsenget er det å anbefale å prøve turstien over mot Bergsnov.

Ta en titt på Hvor er hvor på Vikna for å finne ut hvor de ulike stedene er i landskapet. Vi anbefaler også at du tar en titt på Rørvik idrettslags Rørvik idrettslags turgruppe sin hjemmeside der flere turer er nærmere beskrevet og med kart.

Se også:

Vikna rundt på sykkel
Kultursti gjennom Rørvik
RIL turgruppe

       Tilbake til start