Nyhetsarkiv for Viknatur.no

10.12.2013
NRK filmet Storoksen på Vikna
I pausen mellom de to jaktperioden i 2012 - det vil si i begynnelsen av oktober - var et team fra NRK på Vikna på jakt etter selve Storoksen. Og de de fant den! I området ved Langvatnet på Indre Vikna filmet teamet det som seinere skulle vise seg å være den største oksen som ble felt i Norge det året.

22.10.2013
Dødelig funn av lakselus
Undersøkelser gjort av Norsk institutt for naturforskning (NINA) i sommer viser store funn av lakselus på sjøørrett i Nord-Trøndelag. Spesielt ille er situasjonen i Vikna der det ble funnet bortimot 400 lus på enkelte individer.

20.09.2013
På'n igjen!
Da er det snart på'n igjen, både for elg og elgjegere; Onsdag 25. september begynner elgjakta på Vikna. For den første kategorien er det vel mer tvilsomt om det er noe å sjå fram til, men for mange i den siste gruppa er det årets høydepunkt.

Siste: Det året storoksene falt!

20.08.2013
Blant 5907 øyer, holmer og skjær
I forbindelse med Rørvikdagan i slutten av juli arrangerte historielagene i Vikna og Nærøy en tur rundt i øyriket på sørsida av Vikna. Det skjedde om bord på den nyreparert skolebåten Hillerø og med historiker og lokalpatriot Roger Walaunet som guide.

16.07.2013
Vest-Vikna blir Ramsar-område
Nord-Trøndelag har nylig fått tre nye områder inn på den såkalte Ramsar-lista, som er en liste over viktige våtmarksområder. Ett av de nye områdene er øyene i det som kalles Vest-Vikna archipelag og omfatter deler av Borgan, Frelsøy, Kvaløy, Raudøy, Fruflesa, Nordøyan, Sørøyan, Sklinnaflesin, Ytre Brosmflesa og Tronflesa.

30.05.2013
Lauvhatten i Nærøy

Siste søndag i mai arrangerte turgruppa på Vikna sammen med Namdal turlag fellestur til Lauvhatten i Nærøy.  Eller, rettere sagt - det var vel ingen som var på toppen av den lauvkledde og ikke særlig høge toppen ved Eiterfjorden. Rundt 40 personer var med på turen som gikk fra Asplia.

16.04.2013
Nytt Fjelltrim-år
Turgruppa i Rørvik Idrettslag ønsker velkommen til en ny sesong med fine turer i Ytre Namdal gjennom den såkalte Fjelltrimmen. Årets Fjelltrim omfatter 14 turer i varierte omgivelser.

18.03.2013
Vikna - Vandsøy - Skreifestival
Vandsøya sør for Vikna er det eneste stedet for mottak av hvitfisk i Vikna dette året. Ved anlegget til Rørvik fisk har det den siste tida vært stor aktivitet for å få unna all fisken som er kommet til land. Og i helga var det Skreifestival.

23.02.2013
Snart Skreifestival
Årets Skreifestival i Vikna avvikles i perioden 14.-17. mars. Festivalen har nå kommet inn i faste former gjennom det nye selskapet – Skreifestivalen SA. Selve arrangementet er et samarbeid mellom næringslivet i Vikna, skoleverket, barnehagene, ulike lag/foreninger og Kystmuseet i Nord-Trøndelag/Norveg.

3.1.2013
Godt nytt år!
Vi åpner det nye året med en liten gjennomgang av det gamle. Som vanlig viser det seg at en tross alt har vært litt rundt i nærområdet også dette året. Men det er fortsatt mange steder å besøke og mye å se. Kanskje blir det tid til det i år? Husk da det gamle visdomsordet; det er bedre med en lang tur enn litt småturing...

13.11.2012
Åpnet "Hotell Bardalen"
Etter mange dugnadstimer og stor innsats fra både medlemmer og andre kunne turgruppa i Rørvik idrettslag nylig invitere til storstilt åpning av den nye gapahuken i Bardalen. Her er det Arve Petter Lauten (t.v.) og Alf Williksen som står for "snorklippinga".

3.10.2012
Se på meg!
Det er utrygge tider å være elg for tida. Jegere lurer bak busk og kratt og det smeller jevn og trutt i marka. Likevel er det ikke alle som er like engstelig av seg, spesielt ikke dersom den potensielle drapsmannen sitter i en bil! På siste dag i første jaktperiode var denne karen på veg mot Rørvik sammen med sin familie på fire, men trafikken var litt forstyrrende...

23.7.2012
På visning i Risværet
Nå kan du bli med på visning i Risværet! Her er det riktignok mange ledige tomter, men det er likevel ikke visning av denne typen det er snakk om. Her er det laks som vises fram. Tusenvis av laks. Salmonors visningsanlegg for havbruk - like ved det gamle fiskeværet - er nå tatt i bruk, til glede for fiskeglade turister og andre.
17.6.2012

Tid for tur
Det lakker mot midtsommer og det er tid for turer i skog og mark og hei og li og fjell - kort sagt over det meste. I Ytre Namdal er sesongen godt i gang allerede. Fjelltrimmen har hatt sin første fellestur til Væremsnubben og Morvikfjellet, og sist helg var det trangt om plassen på Kula da den etter hvert så tradisjonelle midnattsolturen i Bindal ble arrangert (bildet).

7.5.2012
Må sikre maritimt tradisjonshåndverk
- Man må legge bredsida til for å sikre videreføring av tradisjonshåndverk og spesialkompetanse rundt mange av Trøndelags vernete fartøy, blant annet "Søblomsten" (bildet). Det mener forskere ved Trøndelag forskning og utvikling, som har kartlagt tradisjonshåndverk innenfor de maritime yrkene i de to trøndelagsfylkene.

23.3.2012
Siste reis med "Nordstjernen"

Etter 56 års tjeneste har MS Nordstjernen gjort unna sin tjeneste langs kysten. Den 17. mars la båten ut på sin aller siste tur fra Kirkenes til Bergen. 14 medlemmer av Folla kystlag gikk om bord i Brønnøysund for å bli med på en siste seilas og for å hylle en av kystens virkelige slitere.
 
1.3.2012
Skreien kommer snart!
Skreien, en vital gjest under den vårlige begivenheten på Vikna - Skreifestivalen - er snart på plass. Og det bør den være, for Skreifestivalen - Viknas egen mat- og kulturfestival - er like om hjørnet! Skreien, en vital gjest under den vårlige begivenheten på Vikna - Skreifestivalen - er snart på plass. Og det bør den være, for Skreifestivalen - Viknas egen mat- og kulturfestival - er like om hjørnet!

1.1.2012
Bildealbum 2011
Så er det tid for oppsummering av et nytt år. Bilder er ofte en fin måte å friske opp hukommelsen på, så her er i korte trekk hva som er opplevd på Viknatur i året som gikk. De aller fleste bildene er fra Vikna eller nærområdene, men ett og annet bilde fra andre kanter av landet kan nok også dukke opp.

Klikk i bildet for å se bildealbumet.

1.12.2011
"Berit" har vært her
Stormen Berit har nylig vært på besøk på Vikna. Sammen med den høge sjøen brakte hun med seg mye kulturhistorie. Tykke lag av tang og torv (skogsbunn?) og større og mindre rester av bygninger, sammen med diverse løsøre av eldre årgang kan enkelte steder være å finne i fjæra.


4.10.2011
Spenningen stiger på Vikna
Spenningen stiger blant elgjegerne på Vikna når det nå går mot andre jaktperiode. Det er allerede felt mye elg i Norges største elgkommune, målt etter antall dyr per areal, men det er først i andre jaktperiode det er åpnet for jakt på storoksen.


11.7.2011

Kystkultur i fokus
Kystkultur var så desidert i fokus på Vikna sist helg, der miljøvernminister Erik Solheim erklærte Sør-Gjæslingan som landets første fredete fiskevær. Før det hadde han overvært friluftsspelet Trua og saltet på Garstad. Ministeren var svært begeistet for begge deler.
 
6.6.2011
Fortsatt stor elgfare på Vikna
Det er igjen stigende elgfare på Vikna. Etter at kommunen opplevde en "elgboom" i 2009 med stor elgtetthet, ble avskytinga skrudd opp flere "knepp" til 263 dyr, i håp om få bestanden ned på et "kontrollert" nivå. I fjor ble avskytinga mer enn halvert - til 110 dyr. Nå viser det seg at elgen ikke er så lett å kontrollere og at stammen igjen er på veg opp. Foran jakta i høst åpnes det for avskyting på 2009-nivå - til 250 dyr

25.5.2011
Sammen på Eiternestind
Nylig var i underkant av 70 sprekinger samla på Eiternestinden (260 moh.) i Nærøy. På en av de beste værdagene hittil i år og med god utsikt over land og hav ble det en tur verd å minnes både for gammel og ung. Eiternestinden er av toppene i årets Fjelltrim, og var en av fellesturene i regi av turgruppa i Rørvik idrettslag. Roger Eiternes var med til topps som kjentmann.

3.5.2011
Hurtigrutas dag - nå også på TV
Hurtigrutas dag er i år framskyndet til lørdag 18. juni mot vanligvis siste torsdag i juni. Årsaken er NRKs storproduksjonen "Hurtigruten - minutt for minutt". Dermed blir det Hurtigrutas dag med full TV-dekning!

12.04.2011
Ny Fjelltrim
Turgruppa i Rørvik idrettslag ønsker velkommen til ny fjelltrimsesong med mange fine turer i Ytre Namdal.
I "startpakken" for årets sesong finner du 14 topp-turer. Et par av disse er nye, så som Varøylonga og Skavdalsfjellet i Nærøy, men alle befinner seg i Ytre Namdal. Krona på verket er som vanlig Heilhornet i Bindal.

16.02.2011
Tøff start for "Foldafjord"
Den nye hurtigbåten "Foldafjord" er nå satt inn i trafikk mellom Leka og Namsos. Båten som skal erstatte "Namdalingen" ble døpt allerede 7. januar, med ordfører Karin Søraunet som gudmor (bildet). Først sist helg ble båten satt inn i rute, men ikke alt gikk etter planen.

15.01.2011
Bildealbum 2010
2010 er godt og vel overstått og det kan være passende å ta et raskt tilbakeblikk på natur-året som gikk. De fleste bildene er fra Vikna, men noen bilder fra andre deler av landet er også tatt med.

              God tur!

  

31.12.2010
Satser på Namdalscruise
Hans Hartvik Nygård i Vikna vil etablere sommerrute med hurtigbåt til Sør-Gjæslingan og de andre Vikna-øyene. Det skal skje gjennom selskapet Namdalscruise og en ny hurtiggående båt som han planlegger å investere i.
- Jeg håper å ha et tilbud på plass allerede til våren, forteller Nygård til Namdalsavisa (bildet).

12.12.2010
Det snør, det snør tiddelibom...
Etter en uvanlig kald november er det nå i tillegg kommet uvanlig mye snø, og inntrykket er at det faktisk er mer snø på Vikna enn ellers i Namdalen. Til alt overmål har snøen fått ligge i fred i over ei uke! Det har gjort Vikna til et tilnærmet "Winter wonderland", som vi sjelden har sett det før. På grunn av all løssnøen er det vanskelig både for folk og fe å ta seg ut i terrenget, men vi ser det alle sammen; fantastiske formasjoner av snø og trær over alt! Nyt det så lenge det varer!

17.11.2010

Vet du om et kulturminne?
Nettstedet Mittkulturminne.no lanseres nå i en ny versjon. Nettstedet skal bidra til å senke terskelen for å samle informasjon om kulturminner som er kjent i lokalmiljøet, men ikke registrert av den offentlige forvaltningen. Nettstedet skal samle og gjøre kjent kulturminner i Nord-Trøndelag. På nettstedet kan privatpersoner legge inn informasjon om kulturminner de kjenner til i sitt nærmiljø. 24.09.2010

Nytt husdyr på Vikna?
Elgen liker seg godt på Vikna, viser en undersøkelse fra Norsk institutt for naturforskning (Nina). Så godt at den ikke bryr seg om verken ferie eller utvandring til andre kommuner, men holder seg i ro i nærområdet. Det er i sterkt kontrast til hva som er tilfellet i mange andre kommuner i Nord-Trøndelag der elgen krysser flere kommunegrenser i løpet av året. Er elgen blitt vårt nye husdyr?

15.09.2010

Mot nye høyder
Rundt 30 sprekinger deltok da turgruppa i Rørvik idrettslag sist helg la ut på årets siste fjelltrimtur, i alle fall i samla tropp. Målet var Jettenlifjellet (335) på grensa mellom Nærøy og Fosnes. Et vilt og vakkert terreng med utsikt mot Salsvatnet og øvrige herligheter i området. På bildet ser vi Svein Nordaunet (t.v.), Eva Sydskjør og Helge Hansen på veg mot toppen.

17.08.2010
VG på Sør-Gjæslingan
Norges største avis har vært på Sør-Gjæslingan og laget reiselivsreportasje. I en større artikkel presenterer VG Viknas øy-perle inngående både i tekst og bilder. Blant annet har avisa tatt en prat med Aksel Blom (bildet) i feriehuset på Flatholmen. Eller i Syden som Blom kaller det. Her har han nemlig det sydligste huset i hele Vikna kommune.

27.07.2010
Tid for tur
Tross litt dårlig vær i Namdalen i sommer er det muligheter for fine turer innimellom. For eksempel til Tyskenghatten i Gutvik. En relativt lett tur i spektakulære omgivelser, med Heilhornet på den ene sida og Nordlands skjærgård på den andre.

1.6.2010
Jagerfly fra krigen hevet
Jagerflyet som dykkere fra Folla dykkerklubb fant ved Risværet nord for Vikna i fjor høst er nå hevet. Til tross for at halepartiet løsnet under operasjonen ble hevinga vellykka i den forstand at det meste av flyet ble med opp fra sjøbunnen, der flyet har ligget i over 60 år. Flyet er nå tatt hand om av Luftfartsmuseet i Bodø.

20.5.2010
Mindre elg i Vikna
Årets elgtelling fra fly og på bakken viser at fjorårets rekordavskyting har hatt sin virkning på elgstammen i Vikna. Dermed kan kvoten for årets jakt bli halvert og vel så det i forhold til fjorårets kvote på 280 dyr.12.04.2010

12.04.2010

Bygger ny steinhvelvbru på Ryum
Fire eldre herrer er i disse dager i ferd med å restaurere den gamle steinhvelvbura på Ryum. Skjønt; rasere kan virke som et mer presist uttrykk slik det ser ut for øyeblikket. Mot slutten av måned skal imidlertid steinbrua framstå i en ny og forbedret utgave.

16.03.2010
Asbjørn trenger hjelp
Folla kystlag har planene klar for våren og sommeren. Laget har lagt fram et velfylt vårprogram med mulighet for mange ulike aktiviteter. Foruten de vanlige aktivitetene på torsdagene vil laget arrangere både temakvelder, søndagskafe og dugnader. Det er mye som skal gjøres så Asbjørn Knoff (bildet) kan ha god bruk for litt hjelp.

17.02.2010
Sigurd tok OLg-gull
Mens våre skihelter sliter med å sanke de forhåndsbestilte gullmedaljene i Vancouver, kan det være en trøst å vite at i alle fall Vikna-jegerne innfrir forventningene. Ikke mindre enn to gull, fem sølv og ti bronse ble delt ut da gevirene fra fjorårets elgjakt nylig ble veid og målt. Denne krona som Sigurd Nordaunet sikret seg, var i en klasse for seg og ble målt til hele 342 poeng.

3.01.2010
404 kulturminner i Vikna
Riksantikvaren presenterte før jul nettstedet Kulturminnesok.no, som er den første samla oversikten over freda kulturminner i Norge. Oversikten inneholder freda bygninger, kulturmiljøer, verdensarvsteder, kirker, arkeologiske kulturminner og kulturminner under vann. Per dags dato ligger det rundt 100.000 kulturminner i basen og 404 av disse ligger i Vikna kommune.
 

10.12.2009
Ikke fortvil... Snart blir det vinter...


 

03.12.2009
Kulturminne på havbunnen
Dykkere fra Folla dykkerklubb (bildet) sørget nylig for at Ytre Namdal nå har fått sitt første kulturminne på havbunnen. "DS Jarl" var på tur nordover fra Florø til Bodø med sild da båten kantret og sank i Risværet nord for Vikna.

03.10.2009
Halvparten i boks
Etter at første periode av elgjakta er avvikla er halvparten av kvoten for årets jakt så og si i boks. 141 dyr av en kvote på 280 betyr at årets elgjakt overgår alle fantasier om hvor mye elg det går an å felle i fiskerikommunen Vikna. Så spørs det om det er nok til å holde elgstammen i sjakk.

 

13.08.2009
Fant jagerfly fra krigen
Dykkere  fra Ytre Namdal fant nylig restene av et tysk jagerfly av typen Messerschmitt i Risværsundet nord for Vikna. Vraket, som er overraskende godt bevart, ligger med nesa i mudderet på 50 meters dyp

 15.07.2009
Husk å slappe av!
Omsider slapp nordavinden taket på ytternamdalingene og det slo til med skikkelig  fint sommervær. I den anledning vil vi minne om fjellvettregel nummer en for turgåere; husk å slappe godt av!

01.06.2009
Tur til Skjolden og Kula         
Namdal turlag arrangerer to fellesturer i ytterdistriktet i juni. Førstkommende lørdag kan du bli med til Skjolden med Andor Finnestrand (bildet) som kjentmann. Den 26. juni kan du bli med Arne Bakken Berg på en midnattstur til Kula, nabofjellet til Heilhornet.

25.05.2009
Dagene talte for skogens konge?
Det er foretatt telling av elg på Vikna både i vinter og nå på vårparten. Resultatet tilsier at dagene kan være talte for svært mange av skogens konger. Mens det i fjor ble felt 171 elger kan kvoten i år bli på 280!

15.05.2009
Beskjedent reiselivspotensiale i verneområdet
Reiselivspotensialet i verneområdene omkring Borgan er noe mer beskjedent enn tidligere antatt, i tillegg er det vanskelig å få tak i interesserte aktører. Det går fram av årsrapporten for prosjektet "Verneområder som grunnlag for økt lokal verdiskapning", der Borgan og Vikna er med. Vikna må etter alt å dømme vinke farvel til videre deltakelse i prosjektet.

05.04.2009
Klart for Fjelltrim nummer ti
Programmet for årets Fjelltrim i regi av turgruppa i Rørvik idrettslag er nå klart. Det betyr at alle som vil har et mål å gå etter når de nå tar fatt på årets tursesong. Fjelltrimmen 2009 er den tiende i rekka av fjelltrimprogram. I alt er det lagt ut merketenger på 14 nærmere spesifiserte turmål - fortrinnsvis topper - i Vikna, Nærøy og Bindal.

15.03.2009
Nytt reiselivsnettverk i Namdalen
De tre regionrådene i Namdalen er innvilget et tilskudd på 320.000 kroner fra fylkeskommunen til det to-årige prosjektet Reiselivsnettverk Namdalen. Målet er å skape møteplasser, nye produkter, koordinere tiltak og avklare framtidig organisering av reiselivet i Namdalen.

05.02.2009
Husk kulturminneåret!
Regjeringa har pekt ut 2009 som kulturminneår. Kulturminneåret 2009 ble åpnet tirsdag 3. februar med mål om å stimulere til engasjement og oppmerksomhet rundt mangfoldet i vår kulturarv. Alle arrangement i kulturminneåret kan du nå finne på en egen nettside.

05.01.2009

Paul Woxeng - gjemt og glemt?
Det var stor stas da bysten av Paul Woxeng ble avduket foran Norveg i mai 2006. Nå frykter etterkommerne av grunnleggeren av Woxengs Samlinger at arven etter Paul Woxeng kan bli borte gjennom den nye organiseringa av museene i Namdalen. 

25.11.2008

Rekordjakt i Vikna
Elgjakta for 2008 er forlengst over. Ikke uventa viser oppsummeringen at det har vært en kraftig økning i antall fellinger i Vikna. 171 felte dyr av en kvote på 180 er 40 flere enn i fjor, som også var et rekordår. Bjørn Ove Valø (bildet) var blant de heldige som fikk "elgkjenning". Her med ei fin ku.

15.10.2008
Tid for høsting

Etter en lang og fin sommer er vi over på en høst som også ser ut til å bli lang og fin, med fine farger og mye å høste av, ikke minst når det gjelder vilt. Her er et lite knippe av bilder tatt i Vikna og Nærøy den siste tida.

16.08.2008
På fylkets topp
18 ytternamdalinger var sist helg på Nord-Trøndelags topp - Jetnamsklumpen. Ikke alle er klar over det, men denne fjelltoppen i Røyrvik, som vi deler med Nordland, er med sine 1513 m.o.h. Nord-Trøndelags høyeste fjell. Flere burde komme seg dit.

15.07.2008
Utespelet i Garstadvågen
Utespelet Trua og saltet ble framført i Garstadvågen for fjerde år i sommer, kanskje med større suksess enn noen gang tidligere. Ny instruktør for årets spel var Arnulf Haga, som har "skrudd til og skjerpa opp" konfliktene.

22.06.2008
 
På Bogafjellet
Namdal turlag inviterte sist helt til tur til Bogafjellet i Nærøy. Rundt 20 personer trosset dårlige værmeldinger og fikk lønn for innsatsen; null regn, mye sol og fint turvær.

30.05.2008

Kystdirektøren på Grinna
Siste uka i mai var det storfint besøk på Grinna fyrstasjon på Folla da kystdirektør Kirsti Slotsvik (bildet) med følge ankom per helikopter. Landinga på nausttaket gikk prikkfritt og på fyret hadde representanter fra Folla kystlag heist flagget og stod klar med kaffe og kaker.

22.05.2008
Hva med elgsafari?
Viknatur.no kan i dag foreslå følgende eksklusive aktivitet overfor tilreisende til Vikna: Elgsafari! For de fastboende er dette blitt en velkjent aktivitet, men få utenom kommunen er kanskje klar over at Vikna har en av de tetteste populasjonene av elg i hele landet! Og det er nå i mai de er lettest å observere. På kveldstid formelig vrimler det av elg på de nygrønne engene i kommunen.

03.04.2008
 Rørvik - en liten by på ei øy
I forbindelse med årets Skreifestival ble det også i år gjennomført vandreteater i Rørvik. Teateret, som formidler de økonomiske, politiske og sosiale forholdene i Ytre Namdal og Rørvik tidlig på 1900-tallet, er et skikkelig løft for lokalsamfunnet. Hele 150 aktører var i aksjon fordelt på mange scener rundt om i Rørvik. Det ble fortalt mange historier - og også noen skrøner.

27.03.2008
 
Med "Straumingen" til Brest
"M/K Straumingen" skal som eneste representant fra Trøndelag delta på verdens største kystkulturfestival i Brest i Frankrike. "Straumingen" er eid av Folla kystlag og har base på Jøa. Båten skal bringe med seg et grindnaust som skal settes opp på festivalområdet og som vil være en del av den norske utstillinga i regi av Forbundet Kysten.

5.3.2008
 
Klart for mer Fjelltrim

Fjelltrimprogrammet for 2008 er klart. I alt 14 turmål står på programmet, de fleste gjengangere fra tidligere års Fjelltrim. "Nye" topper i år er Dragstind og Hansviktind i Vikna. De andre 12 toppene i årets "pakke" er Vattatuva, Valøytind, Vattafjellet og Sulafjellet i Vikna, Haltussen, Vattind, Rotvikfjellet, Høgråna, Værumsnubben, Tyskenghatten og Skiftingspynten i Nærøy og Heilhornet i Bindal.

04.02.2008
 
Kystkultur i fokus
Kystkultur var så desidert i fokus da det nylig ble avviklet "Inspirasjonshelg" for reiselivsnæringa på Namdalskysten. Blant innlederne var "væreier" Birger Brandtzæg (bildet) på Abelvær Gård, som trakk linjene fra sin fjerne slektning, Johan Berg, og fram til i dag.


11.11.2007
 
Nå skal "Søblomsten" på sjøen
Nå skal "Søblomsten" på sjøen! Det har det nye styret i Stiftelsen Søblomsten bestemt. Etter flere år i dødvannet ble det i går valgt nytt styre i stiftelsen, med Halle Sivertsen som leder. Målet er nå å videreføre restaureringsarbeidet så fort som mulig.

- Dette blir ikke enkelt, men jeg tror likevel det er ei gunstig tid med tanke på å skaffe midler til det videre arbeidet, sier Sivertsen.

10.11.2007
 Spesialside om Sør-Gjæslingan
En egen nettside om Sør-Gjæslingan er nå under utvikling. Siden www.sor-gjaeslingan.no er laget av de to Vikna-entusiastene Jan Åge Habberstad og Fred Berntzen på idealistisk grunnlag. Habberstad og Berntzen har begge familiebånd til Vikna og Sør-Gjæslingan. De håper mange som er interessert i denne delen av trøndersk kystkultur vil ha glede av nettsida.

15.10.2007
 Finn fram i Vikna
Nye digitale kart for både Vikna og Nærøy er nå tilgjengelig på nettet.  Kartene inneholder oversiktskart, grunnkart med bygg og eiendommer, flyfoto (ortofoto fra 2006), plandata, kommunale vann- og avløpsdata, markslagsdata samt diverse arealinformasjonsdata. Det er i tillegg knyttet informasjon til diverse objekter i kartene, blant annet til bygg, eiendommer og reguleringsplaner. Kartene kan også være et viktig hjelpemiddel for turgåere.
Les mer om kartene på kommunens hjemmeside
eller gå rett til kartsiden.

07.10.2007
En skikkelig opptur
Mellom 30 og 40 glade trimmere trosset i helga dårlige værmeldinger og bega seg i veg over "Nærøys tak", Haltussen (593). Halvvegs opp mot toppen kom det varslede styggværet, med regn og sørvest. Men på toppen klarnet det så lenge at hele nedturen ble en skikkelig opptur!

5.10.2007
Utrygt for skogens konge
Elgen i Vikna har hatt travle tider i det siste med å springe fra de mange elgjegerne som har vært postert utover i terrenget. Mange har måttet bøte med livet, og mange har sluppet unna (bildet over). Men faren er ennå ikke over for Skogens konge.

22.08.2007
 
YN skal trekke til seg reisende
Et to-årig reiselivsprosjekt skal gjøre Ytre Namdal mer attraktiv for turister og andre reisende. I første rekke er det små grupper med relativt god betalingsevne man ønsker å nå gjennom prosjektet, som allerede er godt i gang.

28.07.2007
 
På sykkel i YN
I løpet av sommeren har det dukket opp et par brukbare sider for de som er interessert i sykkelturisme. Nettsidene Rv17.no og Hikebike.no dekker i utgangspunktet et større område, men dersom du går litt lenger inn på sidene finner du aktuell informasjon også om sykkelturer i Ytre Namdal.

30.06.2007
 
Hurra for Hurtigruta
Hurtigruta ble behøring feiret under Hurtigrutas dag i Rørvik nylig. Lagelig vær og mye folk satte som vanlig preg på arrangementet. I tillegg til hurtigrutene "Kong Harald" og "Nordkapp" var en armada av nye og gamle båter på sjøen denne kvelden.

13.5.2007
 
På toppen av Borgan
Søndag 13. mai var en dag med litt vekslende værforhold. Likevel pakket ikke mindre enn 70 trimmere regntøyet i ryggsekken og bega seg til Borgan, som var målet for årets første fellesutflukt i regi av Rørvik idrettslags turgruppe. Ett av målene for turen var øyas høyeste topp, "Løngstuen" (89 m.o.h.) - men regntøyet ble det ikke bruk for.

30.4.2007
 
Kystkultur med nogo attåt
Det var mye folk og brede smil da den tiende Kystbymessa gikk av stabelen i Rørvik nylig. Blant de mange lag og foreninger som deltok under messa var som vanlig Folla kystlag. De hadde god oppslutning om sin stand, der det i tillegg til vaffel og fiskemiddag var mulig å delta i gjettekonkurranse om diverse gjenstander.

9.3.2007
Fjelltrimprogrammet klart
Rørvik idrettslags fjelltrimprogram for 2007 er nå klart. De fleste toppene på årets program ligger i Nærøy. De 14 toppene er Vattatuva, Lyngstuen, Valøytind, Vattafjellet, Sulafjellet, Storveafjellet, Haltussen, Vattind, Rotvikfjellet, Høgråna, Værumsnubben, Tyskenghatten, Skiftingspynten og Heilhornet.

07.02.2007
Samarbeid om reiseliv
Reiselivsaktører i Ytre Namdal har diskutert felles framstøt for reiselivsnæringa. Mer samarbeid og større felles innsats var blant konklusjonene på møtet.

6.11.2006
Fuglelivet på Sklinna
Sklinna er den største fuglekolonien i Trøndelag og er av nasjonal og internasjonal betydning. Nå har Fylkesmannen i Nord-Trøndelag kommet ut med en flott rapport om fuglelivet på Sklinna.

23.06.2006
 
Kultursti gjennom Rørvik
Det går en usynlig sti gjennom Rørvik. Stien består av informasjonstavler utført i aluminium og med tekst og bilder fra Rørvik. Tavlene er forma som fisker, er lett synlige i gatebildet og utgjør Rørviks nye kultursti.

06.06.2006
 Kystkultur under hammeren
6. juni ble det arrangert Kystens dag med lokale arrangement langs hele Norskekysten. Fartøylaget Straumingen, som er et lag under Folla kystlag, stod bak arrangementet Jøa der det blant annet ble arrangert auksjon til støtte for "Straumingen".

17.05.2006
 Paul Woxeng på plass!
I forbindelse med årets 17. maifeiring i Rørvik ble det avduket en byste av Paul Woxeng. Bysten er laget av Vikna-kunstneren Torleif Flosand (bildet).

15.03.2006
 
Fjelltrimprogrammet klart
Det er snart på tide å bytte ut beksømskoene med turskoene. Programmet for årets Fjelltrim i regi av Rørvik idrettslag er nemlig klart og det er duket for mange fine turer i løpet av sommeren og høsten.

11.12.2005
Vann på mølla

Det har vært skikkelig med vann på mølla i Steinfjorden den siste tida. Bare det at mølla ikke er der lenger. Men som vi kan se flommer vannet over den gamle turbinen som fortsatt ligger der. 

13.11.2005
Trimtur til Hellesvika
Turgruppa i Rørvik idrettslag hadde i helga sin siste fellestur for sesongen. Turen ble lagt til Hellesvika på Lysøya; en times gange fra Lysøyvegen. 

06.10.2005
Mot elgrekord i Vikna
Det er bra med elg på Vikna. En rask oppsummering viser at det i løpet av de sju dagene i den første jaktperioden ble felt rundt 35 elger. Dermed ligger det an til at rekorden fra 1998 på 48 dyr blir slått.

11.09.2005
Med Tore på sporet av geologien

Visste du at Vikna ble til for 500 millioner år sia av 1700 millioner år gamle bergarter og at kommunen da befant seg 25 kilometer ned i fjellgrunnen? Det hadde du fått vite om du hadde blitt med på geologitime med Tore Prestvik nylig.

26.08. 2005
Tur til Sklinna og Nordøyan 

3-4. september arrangerer Folla kystlag tur med "Straumingen" til Sklinna og Nordøyan.

02.08.2005
Kulturminner som verdiskaping
- Det er for liten interesse og vilje til å ta i bruk kulturminnene i fylket som grunnlag for verdiskaping og næringsutvikling! Det mener førstekonsulent Erik Stenvik ved Fylkesmannens landbruksavdeling. Han håper å få synliggjort verdiene i kulturlandskapet bedre både overfor kommuner og gårdbrukere.

24.06. 2005
På tur med "Straumingen"

Folla Kystlag og Fartøylaget Straumingen arrangerer i sommer flere turer, både med den nyinnkjøpte fiskebåten "Straumingen" og med fembøringen "Siglurd". Turene varierer i lengde fra en til ni dager.  

02.03. 2005
Klart for ny fjelltrim
Programmet for årets fjelltrim i regi av turgruppa i Rørvik idrettslag er nå klart. Første fellestur går til nabokommunen, nærmere bestemt til Finnefjellet i Nærøy. Det blir nærmest en fredsmarsj ettersom turen går den 8. mai.

Tilbake til start