15.2.2016
På tur i Namdalen?

Det blir visst ingen vinter i år så da er det like godt å begynne å planlegge sommerens utflukter. Og da tenker vi ikke på sydenturene, men på de mange fine turmulighetene vi har i Namdalen og ellers i fylket - og i landet forøvrig.

Da kan det være greit å ta utgangspunkt i turprogrammet fra lokallagene til Den norske turistforening. Her er turene i år satt opp i en søkbar database på nettet slik at du enkelt kan søke på område, tidspunkt og type tur. Om du er ute etter en fellestur eller en tur for seniorer eller en krevende tur kan du enkelt søke etter dette - og kanskje få et svar du er fornøyd med.

For eksempel kan du i mars dra på en toppturshelg i Trollheimen eller en overnattingstur til Holden fjellgård i Snåsa. I april kan du delta på en famdagers vintertur i Børgefjell og i mai kan du ta en rundtur i Leka-fjella (det store bildet). I juni kan du bli med til Jøa og i juli til Gudfjelløya i Tunnsjøen. I august er det klart for bestigning av Kvigtind i Børgefjell (det lille bildet) og i september er det som vanlig Heilhornet som skal erobres. De to siste turene er som vi forstår ikke for sofagriser.

For ytternamdalingene kommer i tillegg de vanlige toppturene som turgruppa i Rørvik idrettslag arrangerer gjennom den såkalte Fjelltrimmen. Årets turer er ennå ikke fastsatt, men det er lov å gå på tur helt etter eget hode og på ega hand - eller fot, om du vil.

God tur!

Du finner Turistforeningens turkalkulator for Nord-Trøndelag her.

 Tilbake til start