15.11.2016
Uke i elgens tegn

 

På Vikna var den første uka i november i stor grad i elgens tegn. For det første var det markering av 30 års organisert elgjakt i kommunen, sjølsagt med tilhørende elgfest. Dernest fikk jakt og naturinteresserte et møte med naturfotograf Arne Nævra, der elg også var blant temaene.

Godt over 100 jaktinteresserte deltok på jubileumsfesten, som foregikk på Fjellvang i Ottersøy. Menyen var sjølsagt elgsteik, nydelig tilberedt av kokkelinja på YNVS. Foruten tilbakeblikk på 30 års elgjakt, vanket det også gode ord til elgforvaltningen, som blant annet har bidratt til at Vikna kommune ligger i tet både når det gjelder elgtetthet og store okser.

Gevirene til en del av de oksens som har måttet bite i graset i løpet av disse åra var også utstilt under tilstelningen på Norveg uka etter (bildet over), der naturfortograf Arne Nævra foredrog og viste bilder og filmer fra sine turer i skog og mark, blant annet mange elgfilmer (bildet under).

Jubileumsuka markerte også slutten på årets elgjakt som resulterte i 117 felte elger, deriblant flere storokser. Elghornet ved sida av Nævra på bildet under er "Nummer 13", som er den største krona som har vært på noen Vikna-elg. Navnet indikerer at det er den 13. største elgkrona på NJ&FF sin oversikt over norske elggevir gjennom tidene. Også nummer 14 på denne statistikken er forøvrig fra Vikna.

 Tilbake til start