10.9.2014
Mere elg vi venter på...

Noen heier på elgen, andre på jegeren. Uansett er det nå duket for en ny kappestrid  mellom elg og jeger på Vikna, en kappestrid der utfallet stort sett er gitt. I år skal det felles 179 elger på Vikna. Elgjegerkvoten er som vanlig null!

Med andre ord; ingen rettferdig kappestrid, men spennende nok for både elg og jeger. Årets kvote er et høvelig gjennomsnitt av foregående år. I 2011 og 2013 var kvoten rundt 200 dyr. I 2012 var den på 150. Kanskje begynner avskytingen på Vikna nå å finne sitt rette nivå? 

Under elgtellingene i vår ble det registrert 175 elger og 178 rådyr. Rapportene fra elgskogen i sommer går ut på at det er observert forholdsvis lite elg langs vegene. Kanskje har det noe med den fine sommeren å gjøre? Når jakta starter den 25. vil det vise seg hva som skjuler seg bak busker, skog og kratt...

Siste: Mindre elg!
Av rapportene fra de ulike jaktlagene etter første jaktperiode (25/9 - 1/10) går det fram at det er sett mindre elg enn forventet i deler av kommunen under første del av jakta. Av den grunn ble totalkvoten for årets jakt satt ned fra 179 til 168 elger. En oversikt fra Vikna naturutvalg etter avsluttet jakt i Vikna viser at det endelige resultatet fra årets jakt ble 154 elger. Det betyr at heller ikke hele den tildelte kvoten ble felt. Nærmere bestemt ble fellingsprosenten på rundt 92 prosent, som er litt mindre enn i fjor.

Du finner fellingsstatistikken for 2014 her.


Nordaunet/Fornes jaktlag med årets storokse, en 17-spiring felt av Sigurd Nordaunet.

Men denne karen klarte seg...

 

 Tilbake til start